unih sedam dana višestruki ubica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Juče je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

– Osjećaj sigurnosti građana Kantona nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona – naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od policija u navrata postupala po prijavama građana.

Takođe, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

– Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede teritorija – kazao je Halilović.

Policajci s dugim cijevima kod Konjica pretresaju vozove

Zbog postojanja sumnje da bi se višestruki ubica Edin Gačić mogao vratiti na teritoriju opštine Konjic, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNK intenzivno vrše kontrolu svih vozova koji dolaze i odlaze iz Konjica, kao i kontrolu željezničke pruge i tunela okolo Konjica.

– Sve raspoložive jedinice MUP-a HNK su na terenu i zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona i ostalim državnim agencijama intenzivno tragamo za Edinom Gačićem – rekao je za “Avaz” Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Ovo je sedmi dan potrage za četverostrukim ubicom Edinom Gačićem, koji danima izmiče brojnim policijskim patrolama koje intenzivno tragaju za njim.

(Vijesti)

Spread the love

Vezane objave