U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću, jer se Amar Salihović, jedan od pomagača Sefića, nije pojavio u sudnici.

Sudija Igor Todorović je izdao naredbu Sudskoj policiji za njegovo privođenje te je novi termin zakazao za danas u 12 sati.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Branilac Amara Salihovića Rusmir Karkin je rekao da nema kontakt s klijentom, jer često mijenja brojeve telefona.

Kako saznaje Avaz, policija je već krenula da traži Salihovića, a, ukoliko ga ne pronađu, sudija će biti primoran odgoditi ročište.

Podsjećanja radi, Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentkinje Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Sefić je bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Vrhovni sud FBiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima iz optužnice, Sefić se tereti da je “golfom 6”, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nakon nesreće je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji.

(Avaz)