Dvije rakete pale su na teritoriju Poljske, pišu poljski mediji.

“Poljski premijer sazvao je hitan sastanak vladinog Komiteta za bezbednost i odbranu”, saopštio je njegov portparol.

Kako je preneto na društvenim mrežama, dve zalutale rakete pale su u grad Przevodov u Poljskoj na granici sa Ukrajinom, piše wiadomosci.radiozet.pl.

Nakon što su dvije rakete pale na Poljsku večeras, oglasila se i Rusija koja kaže da su izvještaji o poljskim udarima “namjerna provokacija”.

Rusko ministarstvo odbrane komentarisalo je izvještaje o navodnim ruskim projektilima koji su pogodili poljsku teritoriju, rekavši da je to “namjerna provokacija”, prenosi BBC.

Amerika ne raspolažu informacijama koje bi potvrdile izvještaje o navodnom padu ruskih raketa na teritoriju Poljske, nedaleko od granice sa Ukrajinom, rekao je portparol pentagona Pet Rajder.

“Upoznati smo o izvještajima medija o tome da su navodno dva ruska projektila pogodila lokaciju unutar Poljske, nedaleko od ukrajinske granice. Mi u ovom trenuktu nemamo informacije koje bi potvrdile te izvještaje i ovo dodatno provjeravamo”, rekao je Rajder na konferenciji za novinare, prenio je “Sputnjik”.

Poljska podiže borbenu gotovost svojih vojnih jedinica poslije eksplozije u blizini granice sa Ukrajinom, u kojoj je poginulo dvoje državljana Poljske, rekao je večeras portparol Vlade Pjotr Miler.

On je rekao da se provjerava da li je potrebno aktivirati član četiri iz sporazuma o NATO-uu i da su u toku konsultacije.

Miler je u kratkom obraćanju rekao da Vlada u ovom trenutku neće odgovarati na dodatna pitanja.

Kako je prenijeto na društvenim mrežama, dve zalutale rakete pale su u grad Przevodov u Poljskoj na granici sa Ukrajinom