Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu i najavio da nam nakon svežije početka nedelje stiže pravo letnje vreme.

“U drugoj polovini sedmice biće i više od 30 stepeni”, napisao je Đurić na Fejsbuku.

U ponedeljak u većem delu promenljivo oblačno, uz umeren do jak severozapadni vetar, a sredinom i posle podne uz jači razvoj oblačnosti očekuje se kratkotrajna i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, u Pomoravlju, na jugu Banata i na planinama.”U ponedeljak još svežije, a osećaj svežine povećavaće i jak severozapadni vetar, pa će maksimalna temperatura biti od 18 do 24 stepena”, napisao je on.

Još u utorak će duvati pojačan severozapadni vetar, naročito u Pomoravlju i na istoku Srbije.

“U utorak se očekuje i postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena. U prizemlju će sve više jačati uticaj anticiklona sa zapada Evrope i Atlantika, dok će sa istoka i jugoistoka uticati visinski ciklon. Biće i toplije. Usled takve sinoptičke situacije, od srede se očekuje sunčano i toplo vreme, uz advekciju toplije vazdušne mase sa jugozapada, pa će maksimalne temperature u drugoj polovini sledeće sedmice biti oko i više od 30 stepeni”, naveo je Đurić.

Narednog vikenda ponovo nestabilno vreme.

“Na istoku i jugoistoku i u brdsko-planinskim predelima sredinom i posle podne jači razvoj oblačnosti i kratkotrajna pojava pljuksova sa grmljavinom, a petak i sledeći vikend mogao bi doneti lokalne nestabilnosti u vidu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom i ostalim predelima Srbije, ali se zadržava toplo vreme”, napisao je on.

(Kurir.rs)

Vezane objave