VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić potpisao je danas ugovore o sponzorstvu sa predstavnicima 10 sportskih klubova iz Višegrada.

„Zbog problema sa usvajanjem budžeta u opštini Višegrad ispaštaju klubovi kojima su znatno umanjena sredstva. Vođeni tim, ali i uspješnim poslovanjem u ovoj godini rukovodstvo i uprava ovog preduzeća obezbijedili su sredstva za sportske klubove“, je Perišić novinarima nakon potpisivanja.

On je istakao da će „Hidroelektrane na Drini“, kao društveno odgovorna kompanija, nastaviti da podržava sportske kolektive, kulturno-umjetnička društva i sve mlade uspješne ljude Višegrada, te izrazio nadu da će ova tradicija biti nastavljena.

„Sigurni smo da će ova sredstva biti korištena za naše sugrađane, naše klubove, kako bi nastavili da prezentuju Višegrad, ali i jednog od najvećih sponzora na najbolji mogući način“, naglasio je Perišić.

Predsjednik DŽudo kluba „Višegrad“ Vučeta Šipčić je da će im ova sredstva mnogo značiti i da će biti utrošena na mlade kadrove.

„Nastojaćemo da u narednom periodu imamo što više takmičenja, te da kvalitetno opremimo klub“, napomenuo je Šipčić.

Predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina kaže da je ovo treće potpisivanje ugovora o sponzorstvu sa preduzećem „Hidroelektrane na Drini“.

„Pomoć je značajna našem klubu i u minulom periodu se rezultat tih ulaganja jer je na tabeli Prve lige Republike Srpske Rukometni klub `Višegrad` na trećem mjestu. Nastojaćemo i ubuduće da opravdamo sredstva koja su nam dodijeljena, a najbolji način je dobar sportski rezultat“, istakao je Guzina.

Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ u ovoj godini sponzorisaće 10 klubova sa područja opštine Višegrad, a to su: Šahovski klub „Drina“, te istoimeni Karate klub i Fudbalski klub, Rukometni i DŽudo klub „Višegrad“, Odbojkaški klub „HE na Drini“, Košarkaški klub „Varda HE“, Veslački klub „Jedrina“, Planinarsko društvo „Stolac“ i Školu fudbala „Bambi-Soko“.

Vezane objave