Miloš Marjanović (34) iz Leskovca, koji je prije tri poginuo u gliseru kraj Čikaga, imao je posao koji voli. Pred njim je bio blistav život jer su njegovi planovi podrazumijevali otvaranje sopstvene mehaničarske radnje i ženidbu, prepričavaju njegovi rođaci nedavni razgovor s ovim mladim čovjekom čije je američke snove prekinula tragedija.

Miloš je, da podsjetimo, poginuo tokom vožnje gliserom u rijeci Meramek u blizini gradića Fentona u državi Mizuri. On je u gliseru, za koga njegovi rođaci kažu da ga je kupio pre šest mjeseci, bio sa još dvojicom drugova iz Leskovca, jednim iz Niša, jednim iz Beograda i djevojkom iz Vrnjačke Banje. U toj nesreći svi su zadobili povrede, samo je Miloš smrtno stradao.

Njegovi roditelji u naselju kod Stočne pijace u Leskovcu odbili su da razgovraju za Blic uz obrazloženje da su u dubokom bolu, ali mladićevi bliži rođaci su ispričali da je on još prije šest godina otišao u Čikago, odnosno, živio i radio sa svojim mlađim bratom Milanom u predgrađu ovog “srpskog” grada.

– Miloš je završio Metalnu školu u Leskovcu i vrlo mlad je počeo sam da zarađuje. Prije nego što je otišao u Ameriku vozio je kamion pa mu je dosadilo i otišao je dalje – priča njegov bliski rođak.

Prije dvije godine Miloš je dobio zeleni karton i odmah pozvao mlađeg brata Milana. Radili su u mehaničarskoj radionici za popravku kamiona, čiji je vlasnik Srbin.

– Odlično su zarađivali, posebno Miloš. U Leskovcu je bio prije korone, pa je ponovo došao ove godine početkom maja kako bi s roditeljima, sestrom i sa rođacima proslavio krsnu slavu Đurđevdan. Fantastično je bilo. Veselili smo s njim uz muziku. Bio je presrećan, zadovoljan, pričao nam je o svojim planovima, o onome što će raditi poslovno u Čikagu, ali i o ženidbi jer je u Leskovcu imao djevojku – priča sagovornik za Blic.

Vratio se u Ameriku početkom juna ali je prethodno obišao sve rođake i svakome je odnio poklone a rođenoj sestri, najmlađoj od troje djece bračnog para Marjanović, kupio je i automobil.

– Miloša oduvijek znam kao dobrog druga, zapravo, velikog prijatelja, otvorenog srca koji uvijek pritekne u pomoć. Nije baš rastao u izobilju, ali kada je završio srednju školu počeo je sam sebi da krči put. Bio nam je na neki idol – priča njegov drug s kojim je išao u srednju školu.

Te osobine pokazivao je, nadovezuje se njegov rođak, i u Čikagu.

– Svakome ko bi došao iz Srbije je pritekao u pomoć. Imao je veliko društvo. Ta plovidba rekom nije bila prva. Pričao mi je da često plovi njome i da uživa i da mu je to jedini hobi i izduvni ventil. U momentu tragedije on nije upravljao gliserom. Naletjeli su na veliku, kobnu, stenu – priča njegov stariji rođak sa suzama u očima.

Prikupljaju pomoć za porodicu nastradalog

Miloševi iz Amerike su se organizovali i prikupljaju pomoć za transport njegovog tijela do Srbije i Leskovca. Prema tvrdnjama rođaka, za nepuna dva prikupljeno je oko 50.000 dolara, ali to nije još dovoljno.

– Miloš je bio velikog srca, uvijek nasmijan, veliki prijatelj. Svi koji su ga poznavali imaju samo lijepe riječi o njemu. Ovaj ogroman gubitak ostavio je u nevjerici prije svega porodicu u Srbiji, kao i prijatelje i ljude iz okruženja – stoji u objavi njegovih prijatelja.

Vezane objave