Mokra Gora — U toku popodneva izbio je požar na području Brezovice na Mokroj gori, na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume. To je potvrdio za Tanjug načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić.

“Požar gasi 50 vatrogasaca, a u toku sutrašnjeg dana očekujemo njih još 90, kao i helikoptere koji će gasiti požar iz vazduha. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području”, dodao je Cicvarić. Cicvarić je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.

MUP: Na Mokru Goru upućeno dodatno ljudstvo i teška mehanizacija

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore, kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Upućeno je još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara