160839

Predsjednik Odbora za zašštitu Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović pozvao je sve gradonačelnike i načelnike opšština u Republici Srpskoj da večeras u 20 sati organizuju javno emitovanje pjesme “Maršš na Drinu” i da tako na jedinstven ispune posljednju žželju čuvenog srpskog hirurga Miodraga Lazića.

Doktor Lazić je preminuo u Nišu od posljedica virusa.

“Smatramo da je doktor Lazić, koji je kao istinski humanista liječio ne samo Srbe, nego i Boššnjake i Hrvate tokom građanskog rata na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, to sigurno zaslužžio od svih nas”, je Radanović za Srnu.

Prema njegovim riječima, sarajevski Srbi koji su nakon Dejtona prisilno raseljeni po cijeloj Republici Srpskoj, nisu i nikada neće zaboraviti sa koliko je ljubavi, snage i požžrtvovanja doktor Laza spasavao žživote ranjenih i povrijeđenih srpskih vojnika i civila u bolnici “Žica” u Blažžuju.

“Svi oni, kako u Bijeljini, tako i u Bratuncu, Sokocu, Viššegradu, Zvorniku, te Krajini i drugim mjestima u Srpskoj jednako tuguju za ovim velikim čovjekom, humanistom i patriotom.”

Čuveni srpski hirurg je u posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je posljednja žželja da bude ispraćen pjesmom “Maršš na Drinu”.

Na području grada Istočno danas je Dan žžalosti povodom smrti doktora Lazića, ratnog hirurga koji je spasio žživote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije, i to je zajednička odluka predstavnika gradske i opštinskih vlasti.

Vezane objave