BRATUNAC- Policijski službenici iz Bratunca protiv lica V.P. podnijeće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog paljenja zastave EU u ovom mjestu, saopšteno je iz Policijske uprave u Zvorniku.

Policijskoj stanici Bratunac danas je prijavljeno paljenje zastave EU na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu od lica V.P, što je policija provjerom utvrdila.

O navedenom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Osnovnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Novinar Srne na licu mjesta je saznao da je riječ o Vojinu Pavloviću, predsjedniku Udruženja građana “Istočna alternativa” koji je zapalio zastavu EU u znak osude zemalja te unije koje naoružavaju Ukrajinu i podrške Rusiji za, kako je rekao Srni, borbu za spas čovječanstva.

Pavlović je rekao da su članovi Udruženja ovaj performans izveli u znak protesta zbog agresije Zapada na Rusiju i ruski narod preko Ukrajine, odnosno zbog izazivanja sukoba između dva bratska pravoslavna naroda.

“Mi želimo mir, ali nikada nećemo oprostiti žrtve koje nam je NATO, odnosno SAD i EU nanijela”, rekao je Pavlović.