Demobilisani borac prve kategorije Vojske Republike Srpske Rajko Delić iz Vlasenice, koji je posljednjih godina živio u teškim i nehumanim uslovima, preminuo je u staračkom domu u Rogatici. Reakcija društva nažalost došla je kasno, pa iako su komšije skočile, pokrenule akciju i potrudile se da pomognu Rajku, obezbjedile hranu, liječenje i oporavak u Staračkom domu, gdje je boravio posljednjih 15-ak dana, nažalost iznenada je prestalo da kuca srce iscrpljenog Rajka, Bog da mu dušu prosti – objavio je narodni poslanik Nebojša Vukanović (SDS).

Deliću su su u Otadžbinskom ratu poginula tri rođena brata. Zadnjih desetak godina preživljavao je u podrumu kuće, bez struje, vode, hrane i osnovnih uslova za život, od svega 60 maraka mjesečnog dodatka. Njegov sin je dobio otkaz u lokalnom Komunalnom preduzeću zbog administrativnih propusta, a još nije vraćen na posao.

Radovi na obnovi njegove nezavršene kuće su u toku, zahvaljujući donacijama i dobrim ljudima iz cijelog svijeta, ali nažalost Rajko nije dočekao da useli u svoj dom.