U napadu Oružanih snaga Rusije onesposobljena su 74 kopnena objekta Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Kako je precizirano, onesposobljeno je 11 aerodroma Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, tri komandna mesta, baza Ratne mornarice Ukrajine, kao i 18 radarskih stanica PVO sistema S-300 i „Buk M-1“.

Ističe se da ruska vojska ne gađa ukrajinske gradove.
Takođe je saopšteno da su tokom specijalne operacije oborena četiri ukrajinska drona „Bajraktar TB-2“, kao i jedan borbeni helikopter.
Trupe DNR, koje se kreću u pravcu naselja Volnovaha, napredovale su sedam kilometara u dubinu teritorije, saopštio je Konašenkov.
Srušio se ruski jurišni avion
Jurišni avion Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije srušio se tokom operacije demilitarizacije Ukrajine, saopštio je Konašenkov.
„U Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije usled greške u pilotiranju srušio se jurišni avion Su-25. Pilot se uspešno katapultirao i već se nalazi u svojoj vojnoj jedinici“, precizirao je Konašenkov.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Šojgu: Prema ukrajinskim vojnicima odnosite se s poštovanjem
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je ruskoj vojsci da se prema ukrajinskim pripadnicima oružanih snaga ponašaju s poštovanjem. Kako je rekao, ukrajinski vojnici, za razliku od nacionalista, dali su zakletvu ukrajinskom narodu i poštovali su naređenja.