289460 Fejsbuk F

Samohrana majka dvoje maloletne dece, Jelena Krstić (31) obratila se javnosti nakon što ju je sugrađanin Muhamed Ramusović zvani Mede, pretukao u utorak dok je radila posao higijeničarke na Stadionu malih sportova u centru Berana

Jelena Krstić, koju je, prema navodima, brutalno pretukao Muhamed Ramusović zvani Mede, u utorak oko 15 sati, kaže da je problem to što je Srpkinja jer da je druge nacionalnosti veruje da bi “premijer preorao Berane”.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

– Ja sam suze isplakala, krv ću da operem, deca će zaboraviti vremenom, bolovi će proći, ja ću opet moći da radim i izdržavam svoju decu poštenim radom. Ja dosije nemam, automatsku pušku nemam, ja porodicu u Beranama nemam. Ali imam hrabrosti jer nije jak onaj koji tuče nego onaj koji trpi. Ja nisam Srpkinja po nacionalnom opredeljenju već po rođenju. Moji su Krstići krv prolili u sve ratove naše za slobodu. Ja ih neću obrukati ni sada, nastaviću dalje. Ja ne mrzim nikoga nije mi ni od roda ni od BOGA. Moji verski, nacionalni i politički stavovi ne ugrožavaju nikoga. Da sam Hrvatica, Muslimanka, Albanka sigurno bi premijer preorao Berane, sigurno bi predsednik proglasio Berance, Srbe, šovinistima ali ne…ipak sam ja Nikšićanka, samohrana majka dvoje dece koja nije potkupljiva, koja glasa Zdravo Berane. Pa nema veze jedna Jelena manje, više… – napisala je Jelena na svom Fejsbuku. – Stigla sam kući. Morala sam da izađem, jer su mi deca prioritet. A lečiću se još dugo. Mnogo sam loše bila prva dva dana, a teška je i ova prva noć bila van bolnice. Zaključala sam se dva puta, jer ne mogu da se opustim. Taj, taj što me napao živi nedaleko od mene – dodale je ona.

Krstićeva je u razgovoru ponovila da je razočarana odnosom države na brutalni napad.

– Samo zato što sam Srpkinja, to ne krijem i ne mogu da me kupe – kazala je.

Ona je ocenila da je sramota da niko ne stane u zaštitu jedne žene, i da niko od prolaznika čak pozvao ni hitnu pomoć. – Mene nije strah bilo da u ovakvim situacijama branim i muškarce, ali očigledno je manjkalo hrabrosti kod njih. Ali proći će i ovo. Pamtimo dobre stvari, ljude koji su pomogli. A svaka podrška u ovoj situaciji znači – poručila je Jelena.

Ona se zahvalila svim policajcima, lekarima, sestrama i medijima koji su joj pomogli i ispratili u ovoj teškoj situaciji.

Pred istražiteljima Ramusović je tvrdio da se ne seća incidenta, ali da je bio isprovociran. Kod njega je posle hapšenja konstatovano da je imao 1,61 promil alkohola u krvi.