Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor Miljanu Žarkoviću kojeg se tereti da je 21. decembra prošle godine fizički napao svoje roditelje, a potom usmrtio majku bacivši je s balkona.
Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo je podiglo optužnicu protiv njega za krivično djelo ubistva, koja je potvrđena 18. marta.

Podsjetimo, Žarković je u alokoholiziranom stanju oko 23 sata došao u stan u ulicu Vuka Stefanovića Karadžića u mjestu Milići, gdje je živio s roditeljima te je bez ikakvog povoda počeo razbijati stvari, bacati ih kroz prozor i kroz balkon te je fizički napao roditelje.

Dok je njegova majka gledala s balkona koje je stvari bacio, rukama ju je uhvatio za noge i prebacio preko ograde balkona. Majka je pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu te zadobila tjelesne povrede od kojih je odmah preminula.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža te bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemiravanjem javnosti.