Sutra u Bosni smanjenje oblačnosti od jutarnjih sati u Krajini i postepeno prema istoku Bosne sredinom . Prolazna kiša u Bosni u jutranjim satima, na istoku i dio prijepodneva.

U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Kiša većinom prije podne.

Sredinom slabljenje i postepen prestanak padavina.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Uz ugodnije biometeorološke pikrile i postepenu stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca poslije podne, uz svježije jutro i veče, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je topliji dio provesti na otvorenom.

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 08.03.2019 21:15:01

REPUBLIKA SRPSKA

Prema informaciji koju smo dobili,zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici mag.puta Trebinje-Dubrovnik,blizu Ivanice,saobraćaj je od 20:15h obustavljen.Policijski uviđaj je u toku.

Saobraćaj se danas u RS odvija po pretežno suvim kolovozima, dok su u sjevernim krajevima kolovozi mokri i klizavi. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom, a njeno poštovanje je obavezno. Bez obzira na i saobraćajne uslove, vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

FEDERACIJA BiH

Na putevima u FBiH saobraćaj se odvija po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama.

Na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik- zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u , obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vezane objave