Snimak pucnjave koja se dogodila oko 18 sati na ulicama Horgoša uznemirio je građane na severu Srbije

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko snimaka na kome se čuje pucnjava i vidi grupa naoružanih mladića koja šeta ulicama tog naselja nadomak granice sa Mađarskom.

Na prvom snimku vidi se grupa od 15-ak mladića koja trči ulicom i sve vreme puca na drugu grupu koja beži niz ulicu. Na drugom snimku – koji je zabeležila kamera sa jedne kuće – jasno se vidi nekoliko mladića sa kupuljačama koji prolaze ulicom sa automatskim oružjem u rukama?!

U međuvremenu se pojavio i novi snimak incidenta na kome se vidi kolona ljudi koju predvodi muškarac sa kapuljačom koji nosi automatsku pušku u rukama! Deluje da se grupa u jednom trenutku razdvojila i da je deo krenuo na jednu, a ostatak na drugu stranu. Lokalni mediji na mađarskom navode da su ulice Akakos i Kerteš zatvorene nakon pucnjave i da je vojska došla na mesto incidenta. Vest su za panonrtv.com potvrdili i lokalni funkcioneri koji tvrde da policija čeka pojačanje, ali da prema njihovim informacijama već imaju situaciju pod kontrolom. Puškaranje se prema navodima portala magyarszo.rs moglo čuti širom sela.

Lokalni mediji navode da je u pitanju obračun migranata, ali za sada nema zvaničnih informacija.

informer.rs/