TREBINJE – Zaposlenice kompanije “Azel” iz Trebinja M.R. i B.Z. oštetile su ovu kompaniju za preko više od 36.000 maraka jer su od oktobra 2021. godine do sredine avgusta prošle godine predavale lažne papire za predaju pazara bez pečata, uz krivotvoreni potpis.

Službenica M.R. je imala i ovlaštenje za predaju pazara na banku, ali joj se u nekolika krivična djela koja im se stavljaju na teret pridružila i kolegica B.Z. One su, prema policijskom saopštenju, svoju firmu oštetile za 36.375,50 KM, a Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijelo izvještaj za krivična djela utaja, te za falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i zloupotreba povjerenja.

U policijskom saopštenju je objašnjeno da se njih dvije sumnjiče da su u vremenskom od 9. oktobra 2021. do 15. avgusta 2022. godine oštetila “Azel” na način što kod nadležne banke nisu predavale potpune dnevne pazare privrednog subjekta, nego su dio novca zadržavale za sebe kako bi stekle imovinsku korist.

Još se, međutim, sa sigurnošću ne zna da li su predaju pazara izbjegavale u potpunosti ili bi dio položile na banku, a dio ostavljale za sebe, a “Azelu” su slale uplatnice bez pečata banke sa falsifikovanim potpisima službenika banke.

Nezavisne Novine