Vlada 23042020 513461655

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 27. septembra 2021. godine.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza, druge komponente Sputnik V vakcine protiv COVID-19, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.

Republički štab poziva sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih od virusa korona.

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za građane.

Republički štab za vanredne situacije naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

NAPOMENA: Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na sjednici, dostupan je na Portalu Vlade Republike Srpske u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net , kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/