Runićeva ubijeđena da će dobiti podršku, Đurević smatra optužbe paušalnim

667
Booking.com

Načelnik opštine Drvara Dušica Runić ubijeđena je da će na referendumu većina građana biti protiv njenog opoziva, a i načelnik opštine Mladen Đurević, protiv koga je takođe lokalni parlament izglasao opoziv, smatra da su optužbe protiv njega paušalne.

Runićeva je ubijeđena da će u nedjelju, 8. maja, dobiti podršku, navodeći da to potvrđuju i statistika i matematika.

Nakon što dobije podršku građana, ona je navela da će sve odbornike pozvati da podnesu ostavku i još jednom na razgovor, a nada se i da će im biti jasno da nema ostanka i opstanka bez institucija Srpske i Srbije.

Ona je istakla da su zbog cijele situacije ove godine stali projekti, odnosno nisu počeli nijedan da realizuju jer još nije tehnički završena arbitraža oko budžeta.

“Odbornička većina je svojim amandamnima nametnula upravo ono za šta su mene optuživali, a to je nenamjensko trošenje sredstava”, rekla je Runićeva za RTRS.

Građani Drvara u nedjelju, 8. maja izjasniće se podržavaju li opoziv načelnice opštine Dušice Runić.

Skupština opštine izglasala je inicijativu o opozivu načelnika opštine Mladena Đurevića. Inicijativu je podržalo 11 odbornika iz sedam stranaka. Protiv ih je bilo deset.

Đurević je istakao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da se obratim svim instancama jer su sve optužbe protiv njega paušalne, bez ikakvih dokaza.

On je naglasio da su spremni da u punom kapacitetu odgovore referendumu i vjeruje u ubjedljivu pobjedu, podsjetivši da je ovo drugi mandat.

“Mi ćemo paralelno voditi kampanju kao da će se referendum dogoditi sutra, ali ćemo i pravno tražiti zaštitu jer ne smijemo dozvoliti da Skupština opštine bude predmet nezakonitih radnji”, je Đurević za RTRS.

On je naglasio da samo održavanje kolegijuma Skupštine opštine Višegrad i zakazivanje tematske sjednice na kojoj je izglasan opoziv nije u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom.

Vezane objave