Dejan Jovanov (36) iz Kikinde osuđen je pred Višim sudom u Užicu na osam godina zatvora zbog krivičnog dela obljuba nad detetom.

Njegova žrtva bio je devetogodišnji iz Priboja koji se samo zahvaljujući svojoj prisebnosti u trenucima kada ga je pedofil zlostavljao spasao još težih posledica.

Jovanov je 24. avgusta prošle godine u Priboju, gde je po svedočenju meštana iz ovog grada neretko dolazio, ušao u jednu igraonicu gde je zatekao grupu dece. Da bi stekao njihovo poverenje kupovao im je sokove i grickalice i davao novac za video igrice.

Kada se grupa dece razišla i kada je ostao sam sa devetogodišnjakom, namamio ga je u podrum jedne zgrade u naselju gde živi.Kako saznajemo, Kikinđanin je tu dečaku svukao odeću i počeo da ga dodiruje, a potom je krenuo sebi da skida pantalone, što je iskoristio i pobegao iz podruma.Uplašeni najpre nikome nije ispričao šta se dogodilo, a za užas se možda ne bi ni saznalo da jedna komšinica, koja je videla kako nepoznati čovek uvodi dete u podrum, nije to ispričala njegovim roditeljima. Tek na insistiranje roditelja da im kaže šta se zapravo zbilo je progovorio. Nedugo zatim Jovanov je uhapšen u centru Priboja.

Vest o ovom događaju brzo je prostrujala Pribojem, posle čega su se neki prisetili da su Jovanova i ranije viđali ovde i da se deci, čije je poverenje pokušavao da „kupi“, predstavljao kao Cobra.

Pojedini su Jovanova prepoznali kao „gluvonemog“ nevoljnika koji je Pribojcima dolazio na vrata i tražio pomoć.

Pedofil iz Kikinde, koji je ranije osuđivan zbog krađa, tokom suđenja je poricao da je obljubio dete, međutim, kasnije je sve priznao.

Za krivično delo za koje je dobio osam godina zatvora, a maksimalna zaprećena kazna je 12 godina.

Vezane objave