Predstavnici kompanije Meridian i KK Bosna potpisali su danas višegodišnji ugovor o naslovnom sponzorstvu, prema kojem će se popularni “Studenti” od sada takmičiti pod novim imenom- KK Bosna Meridianbet.

Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridianbet, kazao je da su počastvovani što je kompanija sa takvim renomeom prepoznala potencijal njihovog sportskog kolektiva.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

-Učinićemo sve da opravdamo ukazano povjerenje i da našu saradnju nastavimo razvijati do potpunog oporavka kluba i povratka na mjesto koje zaslužuje, a to je regionalna, a potom i evropska scena. Posebno smo srećni zbog naših vjernih navijača i simpatizera, koji godinama željno očekuju “Studente” u prepunoj Skenderiji- naveo je Bradić.

Sa njim je saglasan i Nikola Milisavljević, operativni direktor u kompaniji Meridian, koji je istakao da je primarni cilj saradnje povratak Bosne na košarkašku mapu kojoj pripada.

-Sarajevo i cijela BiH zaslužuju jak klub u svakom smislu. I našu kompaniju i KK Bosnu Meridianbet odlikuje težnja ka vrhu, entuzijazam i, što je najvažnije, takmičarski duh i želja za pobjeđivanjem. Zato smo sigurni da ćemo do zacrtanog cilja doći u rekordnom roku – naveo je Milisavljević.

KK Bosna trenutno se takmiči u Ligi BiH, a posljednji put bila je prvak 2008. godine. U svojim vitrinama ima titulu osvajača Evrolige 1979. godine, tri titule šampiona Jugoslavije, te četiri titule prvaka BiH.

Klub, čije su boje branili: Mirza Delibašić, Žarko Varajić, Svetislav Pešić, Sabit Hodžić, Nenad Marković, Bogdan Boše Tanjević, Dženan Rahimić i Davorin Popović sigurno može, mora i zaslužuje bolje.