2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila zabranjen je saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, i na dionici puta MEL Lapišnica-Podromanija-Kovanj(preko Romanije).

Otežano, zbog snijega se saobraća i na području Vlasenice, Romanije (Sarajevo-Rogatica), Rogoja (Trnovo-Foča), Čemernog (Gacko-Tjentište), te preko Kneževa (Karanovac-Turbe-Travnik).Na nabrojanim putnim pravcima obavezna je upotreba zimske opreme, a za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Konjic-Tarčin, Cazin-Skokovi-Velika Kladuša, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac.

Otežano zbog snijega saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima, a posebno izdvajamo dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose

Na ostalim putevima u F BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je prelazak granice u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.