Saobraćaj se u Republici Srpskoj u predjelima odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na putevima u višim planinskim predjelima i preko prevoja na kolovozu mjestimično ima ugaženog snijega i poledice.

Izdvajamo putne pravce Vlasenica –Han Pjesak, preko prevoja Han Pogled, Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Kneževo-Turbe, -Mliništa i Šipovo-Strojice. Dodatne poteškoće vozačima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na regionalnom putu R-433 Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozače savjetujemo da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.Na putevima u predjelima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu i sjeveru, gdje se saobraća po suvom kolovozu.

Ugaženog snijega ima na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja, posebno u jugozapadnim krajevima, gdje jak vjetar mjestimično formira sniježne nanose. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Spread the love

Vezane objave