2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff

Zbog sniježnih smetova, neprohodan je regionalni put Ulog –Klanci, preko prevoja Morine.Na ostalim putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja,upozoravamo na poledicu i mjestimično ugažen snijeg na kolovozu , a u nižim predjelima saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.Vozačima savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog odrona saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, na ostalim GP zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Državljani mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Vezane objave