Vozača Hitne pomoći u Sarajevu premlatili su, kako tvrdi izvor feedralnih medija iz te ustanove, radnici i vlasnik ugostiteljskog objekta u blizini zgrade te ustanove.

U sarajevskoj ulici Kolodvorska, u blizini Hitne pomoći Kantona Sarajevo, izbila je tuča u kojoj je učestvovalo više osoba. Na mjesto događaja brzo je stigla policija, a u tuči je teške povrede zadobila jedna osoba.

Izvor N1 iz Hitne pomoći Kantona koji je želio ostati anoniman ispričao je šta se deševalo.– Pretučen je naš kolega, vozač. Brutalno su ga premlatili konobar i vlasnik ugostiteljskog objekta preko puta zgrade Hitne pomoći. U našoj ulici se izvode radovi i prolaz je dozvoljen samo za službena vozila i vozila zavoda. Naš kolega je divan, miran, porodični čovjek je na CUM. Najvjerovatnije da je zbog toga došlo do sukoba jer se često dešava da pod izgovorom dolaska u hitnu kroz zabranu prolaze i gosti tog kafića”, kaže on.

Iz MUP KS saopštili su sljedeće:

– U 14.30 u ulici Kolodvorska u neposrednoj blizini Hitne pomoći došlo je do narušavanja javnog reda i mira od osoba. Policija obavlja provjere na terenu – saopštili su iz policije.

Vezane objave