Policijafede

SARAJEVO – U požaru koji se danas dogodio u sarajevskom naselju Doglodi, oštećena je kuća Borislava Berjana, koji trenutno živi u Višegradu.

Kako je rečeno iz MUP-a KS, požar je buknuo u napuštenom i poludevastiranom stambenom objektu, a sumnja se na migrante koji su se u napuštenu kuću vjerovatno sklonili od hladnoće.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

“Prema preliminarnim rezultatima vještaka postoji osnovana sumnja da je požar izazvao ljudski faktor. Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja i pronalasku odgovornih”, rečeno je iz MUP-a KS, uz napomenu da postoji sumnja da su za požar odgovorni migranti koji ulaze u napuštene objekte i pale vatru kako bi se zagrijali.

Zbog svega ovoga oglasio se i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, koji je apelovao na policiju i nadležne institucije da se počinioci pronađu i kazne.

“Preostali Srbi koji žive u naselju Doglodi nakon svih ovih napada ne osjećaju se bezbjedno i u stalnom su strahu za život i imovinu. Tragično je i žalosno da smo, 25 godina nakon ratnih sukoba, svjedoci ovakvih brutalnih napada na povratnike i njihovu imovinu. Mir i suživot nemaju alternativu, a ovakvi napadi direktan su atak na povratak, pomirenje i mirno i bezbjedno društvo”, navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.