Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Loparama da će projekat “Otvoreni Balkan” dati veliki doprinos razvoju Republike Srpske, BiH i regiona.- Znamo da BiH nije članica ovog projekta i da ima političkih prepreka da se to desi, ali vjerujem da smo Јelena Trivić i ja kadri da iznesemo ovu ideju, i da kroz razgovor sa drugim partnerima obezbijedimo da “Otvoreni Balkan” zaživi – rekao je Šarović na stranačkoj konvenciji.

On je istakao da je inicijativa povezivanja Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije u “Otvoreni Balkan”, kojoj bi trebalo da se priključe i BiH i Crna Gora, nešto što donosi korist svima.

Potpredsjednik PDP-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić rekla je da su opštine poput Lopara, u kojima lokalnu vlast vrše SDS i PDP, primjer dobrog rada.

– Više puta sam posjetila Lopare, znam kako načelnik Rado Savić i ostali odgovorno rade, te da su realizovali i projekte koje je podržala naša matica Srbija – poručila je Trivićeva.

Kandidat SDS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Želimir Nešković rekao je da SDS očekuje da će u ovoj izbornoj jedinici osvojiti tri direktna mjesta u Narodnoj skupštini Srpske i dva u Parlamentarnoj skupštini BiH.