Ako posjećujete sajtove za odrasle, one za upoznavanje i seks preko interneta, valjalo bi prvo da pročitate ovaj tekst, pa da provjerite na LINKU da li vam je nalog kompromitovan, a onda lagano i bez panike promenite lozinke na svim sajtovima koje posjećujete (da, svim).

Masivan hakerski napad na mrežu sajtova iza koje stoji „Friend Finder Network“ doveo je do izlaganja više od 412 miliona korisnika riziku da njihovi identiteti budu otkriveni i da im lični podaci na svim sajtovima i servisima koje koriste sa istim mejlom i lozinkom budu ukradeni i kompromitovani.

Kako otkriva ZdNet, hakovano je 339 miliona naloga sajta AdultFriendFinder.com (onlajn seks i svingeraj), uključujući 15 miliona neaktivnih i čak izbrisanih naloga (kopije se čuvaju u bazi sajta), 62 miliona naloga Cams.com sajta, sedam miliona naloga ukradeno je sa Penthouse.com, a još nekoliko miliona naloga hakovano je sa nepoznatih sajtova za odrasle.Prema otkriću LeakedSource hakovana je kompletna baza podataka koja sadrži aktivne, neaktivne i izbrisane naloge sa pomenutih i necitiranih sajtova u posljednje dvije decenije!

Hakerski napad su najvjerovatnije izvršili hakeri ruske podzemne scene, a prema otkriću LeakedSource kompanije, čak 99 odsto lozinki se lako može provaliti, jer je algoritam zaštite hakovanih sajtova bio zastario i loš.

Ako posjećujete sajtove za odrasle, gledate porniće onlajn ili se virtuelno sastajete sa drugim korisnicima – mijenjajte lozinke. Podsjećamo da je nedavno hakovan i PornHub i njegove „podružnice“, pa bi trebalo ozbiljno da shvatite savjet, posebno ukoliko s istim (pravim ili lažnim) mejlom koristite iste lozinke na drugim sajtovima, mrežama i onlajn servisima.