Alen Seranic Ministar Zdravlaj Rs 03

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove, te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

– Prema informacijama koje imam od ljekara u Foči, beba je za sada dobro i njeno zdravstveno stanje će se pratiti i dalje – rekao je Šeranić.

On je naveo da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta, te zamolio građane da se uzdrže od zaključaka i širenja neprovjerenih informacija.

– Zamolio bih i da se o ovom slučaju ne donose određeni sudovi, naročito po društvenim mrežama, na osnovu neprovjerenih informacija i da građani svako pojedinačno kroje svoju istinu – rekao je Šeranić.

On smatra da je potrebno da zaključke donose institucije koje su nadležne za to.

– Zdravstveni radnici u većini slučajeva rade težak i odgovoran posao, te molim da zaključke donose oni koji su za to nadležni – rekao je Šeranić.

Pojedini mediji prenijeli su da je Policijskoj stanici Foča prijavljen slučaj “nesavjesnog rada ljekara” u Univerzitetskoj bolnici Foča kada je novorođenče palo na pod
(Srna)