Sindikat policije Bosansko-podrinjskog kantona najoštrije osuđuje napad automobilom na policijskog službenika koji se dogodio sinoć oko 19 sati.

– Vozač motornog vozila je prilikom izbjegavanja policijske kontrole u ulici Fazlagića u Goraždu, prema izlazu iz grada, namjerno udario policijskog službenika i udaljio se velikom brzinom sa lica mjesta. U momentu udara automobilom vozač je podigao policajca na haubu i vozio ga oko 20 metara udaljenosti, nakon čega je policijski službenik pao i tom prilikom zadobio tjelesne povrde, stoji u saopćenju Sindikata policije BPK.

Nadalje se navodi da je ovaj incident samo jedan u nizu ovakvih ili sličnih pokušaja neprimjerenog i po život opasnog ponašanja pojedinaca spram lične sigurnosti policijskih službenika koji samo časno i pošteno rade svoj posao.
– Ovim slučajem je ponovo pokazano koliko je sigurnost policijskih službenika pri obavljanju policijskog i sigurnost građana koje policijski službenici štite neraskidivo vezana. Ovaj događaj nas je podsjetio na to koliko su naše institucije i naš normalan život potencijalno izloženi milosti i nemilosti napadača, čiji motivi mogu biti brojni. S toga pozivamo nadležne institucije da svojim brzim i efikasnim djelovanjem učine sve da se u što kraćem roku počinioci otkriju i procesuiraju i na taj pokaže postojanje pravne države koja je spremna da stane u zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih građana kao i samih policijskih službenika – saopćeno je iz Sindikata policije BPK.

Podsjećamo, Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK, uhapšen je zbog sumnje da je sinoć u Goraždu BMW-om udario policajca, nakon čega je pobjegao.

Vezane objave