Širom Crne Gore ponovo su održaani protesti zbog najave izglasavanja nepovjerenja Vladi.Nije poznato ko je organizator protesta, a sa ranijih protesta je poručeno da je smjena Vlade izdaja volje građana, prenosi “Dan”.

Protest u Podgorici počeo je u 19 sati.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Okupljeni su se uputili prema zgradi RTCG skandirajući “Izdaja”. Večeras je na RTCG gostovao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Očevici navode da je Abazović htio da se obrati okupljenima ispred RTCG, ali da su ga oni sprečili skandirajući i zviždeći.

Abazović je uspio kratko da kaže da koalicija “Crno na bijelo” neće sa DPS i da neće biti izdaje.

Nekoliko stotina građana okupilo se prvobitno ispred zgrade Vlade, a sa njima su bili funkcioneri Demokrata, Ujedinjene Crne Gore, predsjednik Prave Marko Milačić.

Okupljeni su blokirali ulicu Stanka Dragojevića, a uzvikivali su “Uzeo si pare Dritane” i Izdaja”.

Demokratska Crna Gora danas je zvanično podržala proteste koji se održavaju širom Crne Gore.

Građani Budve blokirali su kružni tok, a poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović rekao je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana.Protest je održan i u Pljevljima, na platou ispred zgrade opštine.

Okupljanja su održana i u Bijelom Polju i na Žabljaku, Kolašinu, Baru.

Nešto ranije okupili su se Nikšićani na protestu na Trgu Šaka Petrovića.

Kolonu u Nikšiću predvodili su predstavnici Demokrata Nikšić i pokreta “Ne damo Nikšić”. Okupilo se nekoliko stotina građana.

Momčilo Vukosavljević iz NVO Miholjski zbor poručio je da je Crna Gora 30. avgusta rekla “ne” Đukanovićevom režimu.

– Prijedlog URA o formiranju manjinske vlade je direktno prekrajanje izborne volje. Poručio bih Јokoviću i Abazoviću da se ne ne igraju sa ovim narodom koji je 30 godina prolivao krv da bi dobio slobodu. Ne predstavljamo političku partiju niti podržavamo ovu vladu, ovdje smo izašli kao građano koji žele slobodu – rekao je Vukosavljević.

U isto vrijeme okupili su se i Beranci ispred zgrade opštine, uprkos niskoj temperaturi.

Iz Berana je poručeno da ovo nisu politički skupovi, nego su se okupili građani koji žele pravednu državu. Skup u Beranama trajao je pola sata.