17. novembra je tačno 12 godina kako nas je u Užicu iznenada napustio prvi koreograf i velikan KUD-a „Srpki Soko“ iz Višegrada.

Kulturno umjetničko društvo “Srpski Soko” je tada brojalo oko 80 članova raspoređenih u dvije grupe. KUD “Srpski Soko” trenutno djeluje u okviru Srpskog sokolskog društva “Kralj Petar I Ujedinitelj” koje je osnovano 2009. godine, kao sljedbenik Sokolskog društva u Višegradu osnovanog 1908. godine, a koje se ugasilo početkom 1941. “Srpski Soko” ima tradiciju dugu preko devet godina, no zbog razloga koji su adminstrativne prirode, društvo vrši preregistraciju polovinom 2009. godine. Društvo ima veoma zapažene rezultate kako na nacionalnom tako i na internacionalnom planu.

Igre
Društvo pretežno njeguje srpske pjesme i igre.

* Igre iz okoline Užica
* Igre iz Šumadije
* Banatska humoreska
* Glamoč
* Linđo-igre iz okoline Dubrovnika
* Igre iz Leskovca
* Šopske igre
* Vlaške igre
* Igre iz sarajevskog polja
* Igre sa Zlatibora
* Igre iz Vranjskog polja

Vrijeme koje je prošlo nije ublažilo našu tugu i prazninu u srcima, bio si i ostat ćeš uzor svima nama, malo je vječnosti ostalo da ti pokažemo koliko smo ti zahvalni,koliko nam nedostaješ,koliko si nam značio i koliko je samo ljubavi prema tebi ostalo koju ti nismo iskazali.

Riječ hvala je malo naspram onoga što mi dugujemo tebi i tvojim djelima. . Oni koji te vole,pamte sve lepe trenutke provedene s’ tobom,i nikad ih ne zaboravljaju,tvojim imenom pocinje svaka nasa prica,a zavrsava se secanjem na tvoj osmjeh.