Bolnice u Zlatiborskom okrugu, koje raspolažu sa oko 500 postelja, skoro da su popunjene kovid pacijentima, a registrovano je 280 novih slučajeva infekcije virusom korona.Prema podacima uprave Zdravstvenog centra Užice, u bolnicama u Užicu, Priboju, Prijepolju, Požegi, Novoj Varoši i stacionaru u Bajinoj Bašti, trenutno je 478 pacijenata kod kojih je potvrđen virus ili postoji sumnja na infekciju, od kojih je 15 na respiratorima – 14 u Užicu i jedan u Prijepolju.

U Užicu je ukupno 398 pacijenata. U Opštoj bolnici je 178, od kojih je 25 na intenzivnoj nezi i među njima je 14 bolesnika na respiratorima. U kovid bolnici u bivšoj kasarni nalazi se 150 pacijenata, a u izdvojenom odeljenju užičke bolnice u Požegi još 70 pacijenata.

„Sve je više pacijenata na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Užicu, tako da su već popunjeni kovid bolnica u bivšoj kasarni u Krčagovu, infektivno i interno odeljenje neurologije, a novi kovid pacijenti biće smešteni na kardiologiji i u zgradi psihijatrije“, izjavio je dr Slobodan Jovićević, v.d. direktora užičke bolnice.

On je za užičke Vesti naveo da je virusom korona inficirano i osam lekara i 73 medicinske sestre, od kojih su troje na bolničkom lečenju, dok su ostali na kućnom lečenju ili u izolaciji. U užičkoj bolnici je, kako je dodao, osmoro obolele dece.

„U svim organizacionim jedinicama Zdravstvenog centra Užice je pregledan 1.361 pacijent, a pozitivno je njih 416“, saopštila je portparolka tog centra Danijela Vasiljević.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje Užice, tokom poslednja 24 časa, virus je potvrđen kod 280 lica u Zlatiborskom okrugu. U Užicu je 84, Priboju 33, Požegi 32, Bajinoj Bašti i Prijepolju po 30, Arilju 25, Kosjeriću 16, Novoj Varoš 12, Čajetini 11 i Sjenici sedam novih slučajeva.

Od početka epidemije potvrđeno je 7.094 slučajeva infekcije u tom okrugu.

Danas.rs