Policijski službenici Policijske uprave Foča uspješno su spasili pedesetdevetodogodišnjeg P.D. iz Foče sa strme obale rijeke Drine u mjestu Bastasi, opština Foča, čiji je nestanak dežurnoj službi Policijske uprave Foča, prijavio njegov brat, 16.11.2020.godine u 08,20 časova.

Naime, nakon zaprimljene prijave patrola policije je izašla u pretragu terena od mjesta Šadići, opština Foča gdje je 11.11.2020.godini poslednji put P.N. ostvario kontakt sa bratom P.D koji je trebao da nastavi pješke put ka granici sa Crnom Gorom gde se nalazio na privremenom radu. Tom prilikom su isti došli do informacije od lica koje je ribarilo uz rijeku Drinu da se sa druge strane, u šipražju na strmoj obali Drine u mjestu Bastasi, nalazi lice koje se predstavlja kao P.D. i da je povređen.
Brzom i efisanom intervencijom, policijski službenici Policijske uprave Foča su zahvaljujući svojoj stručnosti, fizičkoj snazi i sposobnosti koristeći adekvatnu specijalističku opremu, vodenim čamcima niz rijeku Drinu, prišli do povređenog lica kojem su pružili prvu pomoć,a potom ga prevezli na desnu obalu rijeke Drine gde ih je čekala dežurna ekipa hitne pomoći Doma zdravlja Foča.
Pronađeno lice je pokazivalo znakove dehidratacije, promrzlina i podhlađenosti te je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje liječenje.