Košarkašice nove su šampione Evrope pošto su u finale Eurobasketa savladale Francusku sa 63:54

Devojke, hvala VAM za svu radost koju ste donele, hvala VAM što se ponovo svakog Srbina na planeti načinili ponosnim! Srbija je ponovo šampion Evrope, Srbija je ponovo pokazala da je zemlja sporta, zemlja košarke! Ni favorizovane Francuskinje nisu mogle da sruše neverovatan duh našim devojkama koje su ponovile uspeh iz 2015. godine i ponovo osvojile ZLATO! Prežaljene su naše igračice bile već u četvrtfinalu kada su, uprkos spornim sudijskim odlukama, izbacile domaćina Španiju. I Belgijanke su bile favoritkinje protiv Srbije, ali nije im to puno pomoglo protiv Marine Maljković i njenih izabranica, a tako je prošla i Francuska u reprizi finala iz 2015. godine! Nervozno su obe ekipe ušle u meč, serija promašaja sa obe strane, ali je Sonja Vasić pokrenula Srbiju sa trojkom sredinom prve četvrtine. Vratila je to “srpska snajka” Valerijen Vukosavljević i u egalu se igralo do isteka prvih 10 minuta, ali je u nastavku samo jedan tim bio na terenu!

Srbija se raspucala u nastavku, Ivon Anderson je unela mnoštvo dobrih poena sa klupe, Dugalićeva je kao najmlađa izludela Mijem i Grudu i tako otvorila prostor za kontre naših devojaka! Pocepala je još jednom mrežicu Francuske Sonja Vasić, a na poluvreme se otišlo sa +5 za SrbijU! U drugom poluvremenu svoje minuta imala je Ana Dabović koja je vezala dve trojke, posle nje pogodila je i Jelena Bruks, naše devojke su otišle na +20 i tu je bio kraj! Do isteka meča, Francuska je jurila zaostatak, uspela da priđe na manje od deset poena nakon spornog nesportskog faula koji su svirali Maji Škorić, ali ni to nije pomoglo!

Na kraju, Srbija je ponovo šampion Evrope, a naše devojke napravile su najbolju moguću uvertiru za naredne Olimpijske igre!
SRBIJA – FRANCUSKA 63:54 (14:11, 17:15, 17:14, 15:14)

Arena: Pavelo Muicipal Font de Sant Luis, Valensija Sudije: Forsberg, Gedvilas, Liška

Srbija: Vasić, Čađo, Jovanović, Bruks, Butulija, Crvendakić, Anderson, Dabović, Škorić, Janković, Dugalić, Krajišnik
Selektor: Marina Maljković

Francuska: Epupa, Mijem, Šartero, Gruda, Siak, Mišel, Vukosavljević, Ruper, Vilijams, Žoane, Duše, Čačuang
Selektor: Valeri Žarnier

Spread the love

Vezane objave