Erum4m Xiaezfkp

Uredbom Vlade Srbije građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa.

Ova vest je izazvala lavinu zlonamernih kometara na portalima i društvenim mrežama, jer brojni čitaoci iz Srbije nisu razumeli da se ona odnosi i na građane Srbije koji se u našu zemlju vraćaju iz navedenih država.

To je na Tviteru danas pojasnio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež navevši da naši državljani mogu da se vrate u Srbiju bez PCR testa.

On je u svom tvitu priložio skeniran dokoment MInistarstva zdravlja, u kome se navode dopune ove Uredbe. Srbi, dakle, mogu da putuju u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Severnu Makedoniju i Bugarsku bez PCR testa.Građani Srbije koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (BiH, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i Crna Gora), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade Srbije u Sofiji.

(Kurir.rs)