Vakcina Epa Frederik Von Erichsen 678x381

Vlada Srbije objavila je da je za prelazak granice potreban samo važeći pasoš ili licna karta i da nije potrebno posjedovati negativan PCR test za građane iz BiH prilikom ulaska u ovu zemlju.
Nadalje, za vakcinaciju nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumijeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 10 dana bila ozbiljnije bolesna, piše Klix.ba

Proces vakcinacije odvija se u Hali 3 Beogradskog sajma, koji se nalazi na Bulevaru vojvode Mišića na broju 14, a prilikom dolaska potrebno je pokazati pasoš, popuniti formulare i obaviti kraći razgovor sa jednim od prisutnih ljekara. Čitav taj proces, kako su nam rekli neki od građana koji su se vratili iz Beograda sa vakcinacije, traje oko 10 minuta.

Nakon toga daje se prva doza vakcine, a potom, da se ne bi stvarale gužve, osoba koja je vakcinisana napušta prostor Sajma. O terminu revakcinacije, obzirom da se vakcina Covishield daje u dvije doze, vakcinisani. građani bit će naknadno obavješteni, saopštila je Vlada Srbije.

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mjere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi kao i tržni centri. Bitna napomena je da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafići mogu usluživati samo i isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom do 21 sat.