Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, saopštwno je iz BIHAMK-a. Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Savu, Spreču i Drinu, kao i na širem području Sarajeva, Banja Luke i Travnika, te na putu Kaonik – Kiseljak. Saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radovi na mostu
– Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature, mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, kažu iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor -Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima Vitez – Travnik (Kaonik – Nević Polje), Klašnice – Laktaši, Sarajevo – Tuzla (Olovske Luke i Husino), Pelagićevo – Srebrenik i Rogatica – Ustiprača.

U noćnim satima (od ponoći do 5 sati ujutro) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Sikola 1 i Sikola 2 (na magistralnom putu M-17 kod Maglaja), zbog čega dolazi do povremenog zatvaranja jedne saobraćajne trake, uz regulisanje semaforima.

Nema dužih zadržavanja
Na magistralnom putu Livno – Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.