Sniježne padavine znatno usporavaju i otežavaju saobraćanje u RS, a vozačima posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja,gdje na kolovozima ima ugaženog snijega i poledice.Na zapadu RS, u višim predjelima vjetar dodatno stvara sniježne nanose i otežava kako voačima, tako i dežurnim ekipama za održavanje puteva.Posebno skrećemo pažnju na putne pravce Kola-Čađavica.Mrkonjić Grad (preko Manjače), Šipovo-Strojice, prema Kupreu i od Baraća prema prevoju Mliništa. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zismke opreme.

Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, od 20 do 05 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

FEDERACIJA BIH

Zbog ugaženog snijega i poledice otežano se saobraća na dionicama preko planinskih prevoja. Jak vjetar stvara snježne nanose i dodatno otežava saobraćanje na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Ripač i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 časova.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP Gradiška duge su kolone teretnih vozila u oba smjera, a na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Šamac i Rača.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina u Hrvatskoj, za sva vozila zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore GP Klobuk.Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) zajedno sa svojih 49 Auto-moto društava (AMD) zahvaljuje se svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa Korona (Covid – 19), maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.