Šezdesetsedmogodišnji stanovnik Kičeva, grada na zapadu Makedonije, čije ime nije saopšteno, silovao je maloljetnu djevojčicu (14) u zabačenom i manje prometnom dijelu grada. Ovaj monstruozni čin sasvim slučajno je vidio jedan prolaznik, koji je o tome obavijestio policiju.

Pedofil iz Leskovca tražio je djevojčici da se skine gola, a kada je odbila – nastao je pakao! Prijetio joj je da će joj izvaditi ”dušu na najbolesniji način”. Osnovno javno iz Gostivara je saopštilo da je tokom jučerašnjeg dana u Kičevu muškarac silovao dijete od 14 godina. – Napad se dogodio u popodnevnim satima u dijelu grada gdje je manji promet ljudi. Događaj je primijetio slučajni prolaznik i odmah pozvao MUP. Osumnjičena je pobjegla, ali je nedugo uhapšena – saopćilo je iz Gostivara.

Protiv njega je otvorena istraga za počinjeno krivično djelo spolni napad na dijete koje nije napunilo 14 godina, za što je predviđena zatvorska kazna od najmanje 12 godina. Osumnjičenom je određena mjera pritvora. Istog dana u istom gradu jedan stanovnik Kičeva je policiji prijavio da je oko 14.30 sati u ulici Janko Mihajlovski, u blizini Pravnog fakulteta, vidio kako nepoznati muškarac po tijelu i intimnim dijelovima dodiruje žensko dijete. Policija je odmah reagirala, a kada su inspektori stigli na lice mjesta, tamo su zatekli prijavljenog čovjeka, šestogodišnju djevojčicu i građana. Nasilnik, za kojeg je policija saopćila da se zove B. S. (67) iz Kičeva, uhapšen je, a djevojčica je poslana na ljekarski pregled. Ljekari nisu konstatirali tjelesne povrede, a s djevojčicom je, u prisustvu njenih roditelja i socijalnog radnika, obavljen razgovor.

Vezane objave