Dok se u bioskopima emituje film „Crna Gora: Podeljena zemlja“ reditelja Borisa Malagurskog, za Sputnjik je govorio narator i vodič kroz to ostvarenje, Stefan Popović, novinar i voditelj srpskog porekla, rođen u Australiji, koji je očarao srpsku javnost vatrenim navijanjem za srpske sportiste, pre svih za Novaka Đokovića na Australijan openu, ali i odnosom prema Kosovu i Metohiji.

Stefan je odlučio da se vrati svojim korenima, sin majke rođene u okolini Peći i oca rođenog u Nišu, posvetio se radu u Srbiji, ali i promociji svoje matične države na svim meridijanima, kroz medijski rad i praćenje srpskih sportista.

Nisu toliko česti slučajevi da srpska deca rođena u inostranstvu opredele za takav životni put jer odrastanje u tuđini vodi ka udaljavanju od domovine, ali pojedini primeri, posebno iz sveta sporta, svedoče o tome da Srbija i te kako da se nada povratku svoje omladine.

Pun pozitivne energije i vedrog duha, neposredan i spontan, pokupio je simpatije australijskih ali i naših medija, prozvali su ga i „srpski Borat“ zbog rvačkog trikoa u bojama naše zastave koji je nosio bodreći Novaka u finalu Australijan opena, Srbiju je posetio prvi put sa svega deset godina, a sa svoje 34 je rešio da bude domaćin u zemlji svojih roditelja.

Kako je biti Srbin u Australiji, šta za njega znači Kosovo i Metohija, zašto je odlučio da se vrati u Srbiju, poslušajte u koji je dao za Sputnjik.

Emisiju vodi Spasoje Veselinović ► „Sputnjik Srbija“

Vezane objave