U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje pad dnevne temperature vazduha i pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinama, a u planinskim predjelima susnježicom i snijegom.

Na sjeveru je ujutro biti oblačno uz jaču kišu i prolazni jak vjetar, u ostalim predjelima pretežno suvo, a na jugu sa sunčanim intervalima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Maksimalna temperatura vazduha od šest do 11, na jugu do 15, dok će zahlađenje tokom dana usloviti minimalnu temperaturu koja će se javiti uveče i biće od jedan do pet, na jugu do devet, a u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Noćas na sjeveru počinje kiša koja će do jutra jačati. U subotu ujutro na sjeveru se očekuje oblačno vrijeme uz jaču kišu i prolazno jak vjetar. U ostalim predelima pretežno suvo, na jugu uz sunčane periode.

Tokom prijepodneva padavine uz zahlađenje će se brzo premještati ka jugu i istoku. Uz pad temperature u brdsko-planinskim predjelima kiša će preći u susnježicu i snijeg. Padavine se brzo premještaju ka jugu i istoku i od sredine dana će na sjeveru i zapadu biti suvo i hladnije, a do večeri padavine prestaju u većini predjela uz delimično razvedravanje.

U nedjelju ujutro se očekuje hladnije i promjenljivo oblačno vrijeme uz slab mraz ponegdje. Na istoku oblačnije. Tokom dana sunčanije uz umjerenu oblačnost. Minimalna temperatura vazduha od -2 stepena do 2 stepena, na jugu do 7 stepeni, u višim predjelima od -6. Maksimalna temperatura od 5 stepeni do 10 stepeni, na jugu do 13 stepeni Celzijusa a u višim predelima od 1 stepen.