Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne je moguć snijeg ili kiša. Tokom i u večernjim satima ponegdje u Bosni slaba kiša ili susnježica u višim područjima. U Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 10 do 14 °C.

biometeoroloŠka prognoza
Tmurno vrijeme u većem dijelu uzrokovaće jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Sa dolaskom noći biće ugodnije, pri tome i dalje neuobičajeno hladno za ovaj dio godine. Savjetujemo Vam da posvetite pažnju odijevanju.

Stanje na putevima
Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, lokalitet Sijeračke stijene, saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom. Dežurne ekipe putnih službi su na terenu i ulažu napore da uklone stijenski materijal sa kolovoza.

Kao što je bilo i najavljeno, raščišćeni su smetovi i sada je prohodan regionalni put R-433 Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik – Konjević Polje, Karakaj – Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar – Rudo. Na putnom pracu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje, pored učestalih odrona, vozačima skrećemo pažnju na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija je čije poštovanje obavezno.

Spread the love

Vezane objave