Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom i snijegom u Hercegovini. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 4 do 9 °C.

Biometeorološka prognoza
Hladno vrijeme, praćeno padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U drugom dijelu dana opšta slika malo će se popraviti.

Stanje na putevima

Na teritoriji Nevesinja, Berkovića i Gacka duva olujni vjetar koji stvara velike probleme u održavanju prohodnosti na putevima.

Na regionalnom putu R-427, Do-Berkovići-Plana na snazi je zabrana saobraaja za kamione.Na regionalnim putevima R-433 Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, zatim R-435 Ćesim-Luka-Pridvorci, kao i prevoj Trusina su, zbog olujnog vjetra i smetova, neprohodni.

Zbog popriječenog teretnog vozila, trenutno je za teretna vozila obustavljen saobraćaj preko Crnog Vrha, na magistralnom putu M-4 Karakaj-Tuzla, dok putnička vozila saobraćaju usporeno. Na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled saobraćaj se takođe odvija otežano, a teretna vozila sa prikolicom i šleperi se propuštaju isključivo uz upotrebu lanaca.

Snijeg i jak vjetar stvaraju nanose na kolovozu i znatno otežavaju vožnju, kao i čišćenje na putnim pravcima Trnovo-Foča, preko Rogoja, Foča-Tjentište, preko prevoja Čemerno, zatim na području Gacka.Vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na području Kneževa.Na putnom pravcu Dobro Polje-Miljevina vozače upozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz.

(15:55 h) Zbog sniježnih padavina, obustavljen je saobraćaj za sva teretna vozila na dionici mag. puta M-19 Podromanija – Ljubogošta, preko Romanije.

Napominjemo da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu, ali zbog vjetra koji nanosi snijeg na kolovoz i niskih temperatura, usporeno je njihovo djelovanje.

Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca na dionicama koje vode preko planinskih prevoja.

Zbog izlijevanja rijeke Save u mjestima Gašnica i Bistrica, na mag. putu M-14.1 Gradiška-Kozarska Dubica, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Na dionici mag. puta M-14 Prijedor -Novi Grad u mjestu Dragotinja, došlo je do oštećenja lijeve saobraćajne trake iz pravca Prijedora. Mjesto je propisno obilježeno dodatnom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog slijeganja kolovoza na pločastom propustu regionalnog puta R-477 a Moštanica-Kozarska Dubica, u km 13+750, u mjestu Božići, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom za putnička vozila, dok je ovom dionicom za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, na dionici magistralnog puta M-14.1 Brod – Velika Brusnica, na odbrandbenom nasipu rijeke Save.

Na regionalnom putu Kifino Selo-Ulog-Klanci preko prevoja Morine obustavljen je saobraćaj zbog sniježnih smetova.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Izdvajamo putne pravce Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik – Konjević Polje, Karakaj – Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar – Rudo. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno.