U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje veoma sparno vrijeme uz dnevnu temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusovih.Noć će biti topla, lokalno na sjeveru i jugu tropska, a na zapadu uz umjerenu oblačnost.

Jutro će biti malo do umjereno oblačno, na istoku promjenljivo. Tokom dana sunčano. Biće veoma vruće i sparno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab, tokom dana umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 23, a najviša dnevna od 33 do 37, na jugu i sjeveru lokalno do 40 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava malo do mjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najtoplije bilo je u Mostaru gđe je izmjereno 40 stepeni u 14.00 časova.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Bjelašnica 21, Mrakovica 29, Han Pijesak i Drinić 30, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Sokolac i Novi Grad 31, Prijedor 32, Gacko i Srbac 33, Banjaluka, Višegrad, Sarajevo, Srebrenica, Ribnik i Rudo 34, Zvornik 35, Bijeljina i Bileća 36, Trebinje, Doboj i Foča 37 i Neum 38 stepeni Celzijusovih.