Sutra se u jutarnjim satima u Hercegovini, na istoku i jugoistoku Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano.

U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.
Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 8 do 14, na jugu od 15 do 20 °C.

Četvrtak 21.03.2019. godine
Biometeorološke prilike
će biti ugodnije u odnosu na protekli period. Dodatna stabilizacija, uz više sunca i umjereni porast temperatura, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i veče prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Na jugu će opšta slika biti neznatno lošija u prvom dijelu dana.

U petak sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U subotu sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 15 do 22 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 23 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 20.03.2019

REPUBLIKA SRPSKA

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. U večernjim časovima i tokom noći, zbog pada temperature skrećemo pažnju na formiranje poledice, posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz. Podsjećamo da se, zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno. Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, a napominjemo i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. Aprila.

FEDERACIJA BiH

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Šamac-Domaljevac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.