MOKRA GORA, SRBIJA – Deveti deo moje serije putovanja Srbija 2021 dolazi iz lepe i jesenje zapadne Srbije, tačnije iz malog sela Mokra Gora, u blizini Nacionalnog parka Tara. U njemu se nalaze kuće u alpskom stilu, poljoprivreda i što je najimpresivnije, pruga baštine Šarganska osmica – pruga uskog koloseka koja je počela da se gradi u Prvom svetskom ratu, a dizajnirana da poveže Srbiju sa Austro-Ugarskom. Pejzaž je veličanstven!

U ovom videu krećemo u Mokroj Gori, duboko u srpsko selo, pre nego što idemo do Drvengrada, koji je nekada bio filmski set za film „Život je čudo“. Ali, prava privlačnost je Šarganska osmica, pruga od osmorice koja vijuga kroz zadivljujući pejzaž, kroz brojne tunele i zaustavlja se na četiri lokacije, uključujući i „Ludi kamen“!

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

To je odličan dan za izlazak i za odrasle i za decu, a posebno idealan za ljubitelje transporta i odličan ako jednostavno tražite stvari ili aktivnosti u Srbiji ili planirate svoj itinerar putovanja po Srbiji. Ili možda volite trainspotting! Sjajan primer srpske istorije koji se može dodati arhitekturi, hrani i još mnogo toga što smo već otkrili u turističkim mestima Srbije kao što su Beograd, Novi Sad, Subotica, Bajina Bašta, Užice i još mnogo toga!