– Obilne padavine praćene grmljavinom  tokom protekle noći nisu uzrokovale veće probleme na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Na osnovu  prikupljenih informacija iz osmatračke mreže sa područja BPK Goražde, u posljednja 24 sata nisu zabilježene pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra (KOC), uz povećanj evodostaja zabilježeni su prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

Vodostaji svih vodotokova na području BPK Goražde su u porastu te je vodostaj rijeke Drine izmjerejutros u osam sati iznosio 210 cm, vodostaj rijeke Prače  85cm I vodostaj Koline  59 cm.

Prema informaciji Elektrodistribucije-poslovna jedinica Goražde u posljednja 24 sata na području BPK Goražde dolazilo je do kraćeg prekida  u snabdjevanju električnom energijom  od Ilovače  do Orahovica.  Prekid u napajanju električnom energijom evidentiran je I na području Hrenovice.

 Prema informaciji iz Direkcije za ceste BPK-a Goražde putni pravci R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448A Osanica-Ilovača-Prača su prohodni i saobraćaj se odvija bez naročitih problema. Zabilježeni su manji odroni na dionici Osanica-Ilovača, a ekipe zimske službe održavanja puteva su na terenu.