PRIBOJ – Tijani Čekerevac iz Priboja je predložena operacija dekompresovanja kičmenog stuba i specijalni tretmani rehabilitacije u Turskoj, kao poslednja nada i mesto sa pozitivnim iskustvima pacijenata iz cele koji su dobili veće šanse nakon te vrste zahvata.

Za složen zahvat i tretman neophodno je obezbediti 20 000 evra koje porodica Čekerevac, iscrpljena osmomesečnom borbom da njihovo dete ponovo prohoda, nema u ovom trenutku. Prema rečima majke Dragane Čekerevac, su im sugerisali pokretanje humanitarne akcije i obraćanje fondaciji Budi human, sa kojom je i sklopljen ugovor i otvoreni žiro-računi, na koje će putem SMS poruka biti moguće donirati sredstva za pomoć Tijani.


Sedamnestogodišnja Tijana Čekerevac zadobila je teške povrede kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. decembra prošle godine. Nakon operacije u Beogradu usledila je višemesečna borba Tijane i njene porodice, da kroz fizikalne terapije i posebne tretmane u Slankamenu i Pribojskoj Banji, ova hrabra i uporna devojka ponovo prohoda. Uprkos uloženim naporima, Tijaninom nesalomivom duhu i podršci najbližih, kompresija na kičmenom stubu nastala u ovih osam meseci i dalje onemogućava zadovoljavajući napredak.

Izvor: PPMedia

Vezane objave