TLO I DALJE PODRHTAVA U ČAČKU Usledio još jedan potres nakon snažnog zemljotresa

233

Tlo u Čačku još ne miruje, a nakon prvog zemljotresa magnitude 3.2 Rihterove skale, koji je registrovan u 20.34 sati, dogodio se još jedan manjeg intenziteta pola sata kasnije.

Potresi su se osetili u prigradskim naseljima, ali i u centru Čačka.

– Odjednom se sve u kući zatreslo. Nije dugo trajalo, ali se za razliku od ostalih potresa ovaj se poprilično osetio. Drugi je bio slabiji, ali ipak noćas nećemo miran san. Plašimo se nekog većeg zemljotresa jer tlo po svemu sudeći nikako da se smiri prethodnih dana – rekla je za Gordana Janković iz naselja Atenica.

Ovo je već treći potres za dva na teritoriji grada Čačka. Prethodno je 10. maja takođe došlo do zemljotresa, a njegova jačina bila je 2,6 jedinica Rihterove skale.Inače, prema broju stanovnika, seizmičkom hazardu i zbog visoke seizmičke povredljivosti stambenog fonda, Čačak spada među ugroženije urbane centre zajedno sa Jagodinom, Kraljevom, Kragujevcom, Novim Pazarom i Loznicom.Tokom proteklih 15 u blizini dogodila su se dva snažna zemljotresa. Epicentar najsnažnijeg sa jačinom od 5,4 stepeni po Rihteru zabeležen je u Kraljevu 3. novembra 2010. godine. Drugi snažan potres registrovan 15. februara 2008. godine, a epicentar je bio na padinama planine Jelice.

(Kurir.rs/Rina)

Vezane objave