Koronavirus 2 1536x951

Tri osobe s područja Konjica oporavile su se od koronavirusa, rekli su iz Službe civilne zaštite u tom gradu. Za sada nije poznato o kojim je osobama riječ niti koliko vremena su proveli u izolaciji.

Kako pravila nalažu, prije nego što se za neku osobu može reći da se oporavila, neophodno je uraditi dva testa i oni bi trebali biti negativni.

U Zenici su jučer tri osobe puštene iz izolacije kući, nakon što su oporavile, a s ove tri osobe iz Konjica ukupan broj oporavljenih u našoj zemlji je osam.

Dobio bitku s pandemijom: Operirani 49-godišnji Tešnjak negativan na koronavirus

Nakon što su iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica jučer otpuštena tri pacijenta iz Zenice, za koje je testiranjima potvrđeno da su negativni na koronavirus, negativan nalaz stigao je i za 49-godišnjeg pacijenta iz Tešnja.

Podsjetimo, radi se o muškarcu koji se 5. marta vratio iz Italije, a kod kojeg je infekcija koronavirusom testiranjem potvrđena 16. marta.

Kako su kazali iz kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), pacijent je prošle sedmice iz izolatorija izmješten u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je u srijedu, 25. marta podvrgnut operativnom zahvatu zbog akutnih abdominalnih problema.

– Prvi nalaz testiranja na koronavirus je negativan, a testiranje će prema epidemiološkoj proceduri biti ponovljeno u ponedjeljak. Zbog stanja i postoperativnog tretmana, pacijent će biti zadržan u izolaciji u Kantonalnoj bolnici – kažu iz Kriznog štaba ZDK.